Extractia mierii

Extractia

Extractia mierii se face prin metoda traditionala si anume prin centrifugare. Indiferent de locul unde se afla stupina, extractia mierii se face in incaperi curate, bine izolate (pentru a preveni patrunderea albinelor) si calduroase (pentru a favoriza extractia). De asemenea, instrumentele necesare extractiei mierii trec, in prealabil, printr-un proces de curatare si igienizare. 

Extractia mierii are loc atunci cand pe rame apar coronite cu miere capacita, semn al maturitatii mierii. Ramele de culori diferite sunt sortate si grupate, pentru a extrage separat diferitele sortimente de miere. Pentru indepartarea albinelor de pe rame NU UTILIZAM NICIO SUBSTANTA CHIMICA!

Daca ramele sunt capacite se foloseÅŸte cutitul de descapacit, iar ceara rezultata va fi depozitata in vasul de descapacire sau in borcane.

Odata cu extractia mierii se recolteaza si fagurii de miere, care pot fi depozitati si comercializati atat in cutiute in forma bruta, cat si scufundati in borcanele de miere

Stiati ca...

Capaceala, care este un amestec de ceara, miere si uneori propolis, trebuie mestecata ca o guma, indiferent daca se mai simte gustul mierii. Odata ajunsa in tractul digestiv, aceasta are un puternic rol de lubrifiant al vaselor de sange ajutand in acelasi timp si la optimizarea functionarii cordului. De asemenea, capaceala este foarte utila pentru prevenirea si tratarea tuberculozei pulmonare sau a tusei convulsive.

 

Comanda acum produsele noastre!

Mierea de salcam - cea mai apreciata si cautata dintre toate tipurile de miere, care se distinge in principal prin gustul placut, dulce, mirosul specific, dar nu foarte pronuntat de salcam, precum si culoarea galben pai.

Mierea poliflora - cea mai cunoscuta dintre toate tipurile de miere naturala, fiind, potrivit specialistilor, net superioara mierilor monoflore. Comanda acum si convinge-te de calitatea mierii poliflore!

Mierea de tei este, din punct de vedere terapeutic, mult mai eficienta decat cea de salcam, chiar daca aceasta din urma este mai fina ca si gust.

Cauti un remediu natural pentru afectiuni cardiace sau respiratorii? Incearca mierea de rapita pentru numai 25 RON/ Kg. Comanda acum!

Un sortiment de miere puternic energizanta este mierea de floarea soarelui, care pe langa dulceata specifica si mirosul placut, mai are ca si proprietate unica un continut de lecitina pura, care ajuta in dezvoltarea intelectului si intarirea memoriei.

Fagure cu miere - foarte apreciat pentru gustul racoritor si aromat.

Daca vrei sa prinzi energie de dimineata, incepe fiecare zi cu o lingura de catina in miere. Este un produs tonifiant care te ajuta sa faci fata mai usor provocarilor de la birou.

Miez de nuca in miere - o delicatesa foarte cautata de consumatori in special pentru gustul sau placut si pentru aroma sa.




Extractia mierii Sidebar

Depozitarea

Depozitarea se face in vase de capacitate mare, in incaperi umbrite la temperaturi cuprinse intre 15 si 25 de grade.

Indiferent de modalitatea de depozitare, mierea va trece printr-un proces natural de cristalizare. Datorita caracteristicilor naturale, toate sortimentele de miere de flori gasite in Romania cristalizeaza intr-un timp relativ scurt (pana la 4 luni), exceptie facand mierea de salcam, unde cristalizarea poate avea loc si dupa 1 an. Criteriul care influenteaza durata cristializarii este raportul dintre fructoza (zahar greu cristalizabil) si glucoza (usor cristalizabil).

Sortimentele de miere care cristalizeaza rapid au un raport subunitar sau aproape de 0 (miere de rapita, miere de floarea-soarelui), iar cele care cristalizeaza mai greu au un raport mai mare de 1,3 (miere de salcam).

NU UTILIZAM NICIO SUBSTANTA CHIMICA PENTRU A SPORI STAREA LICHIDA A MIERII!